Povratak
Conchiglie tjestenina s piletinom, kremastim pestom i graškom
15 - 30 min
Sastojci
Priprema
- U velikoj posudi uzavrele slane vode skuhajte conchiglie tjesteninu.
- Tijekom zadnje 2 minute kuhanja dodajte grašak.
- Dobro procijedite, ali sačuvajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- U velikoj tavi za prženje zagrijte ulje na visokoj temperaturi.
- Začinite pileće filee solju i paprom, a zatim ih popržite (otprilike 3 minute) dok ne posmeđe.
- Smanjite vatru i ulijte vrhnje.
- Miješajte dok se ne počnu stvarati mjehurići te tada umiješajte pesto.
- Dodajte tjesteninu, grašak i nekoliko žlica vode od kuhanja.
- Na kraju ubacite parmezan i kušajte kako biste vidjeli treba li dodati začina.
Poslužite s listovima bosiljka, solju, paprom i dodatnim parmezanom.
Pregledajte ostale recepte
Bucatini tjestenina s jastogom i iskidanom mozzarellom
Mezze Maniche Rigate tjestenina u juhi od Jonske morske ribe s morskim ježincem i emulzijom od algi
Linguine tjestenina s umakom od zečetine, Castelluccio gulašem od leće i grgečom iz Trazimenskog jezera
2
Fusilli tjestenina s piletinom i pesto umakom